3 Aralık 2011 Cumartesi

Yurdum Derbisine Doğru..



önde şok presle oldukça kırılgan bir takım haline gelen ama her durumda şapkadan tavşan çıkarabilen fenerbahçe ile, fatih terim'in dinamik galatasaray'ı bu çarşamba karşı karşıya gelecek..

her iki kanatta görev verilirse stoch-dia ikilisi, arkalarında yer alacak emre ve forvet arkasında serbest adam rolüyle kaptan alex ile ev sahibine çok büyük sorunlar yaratabilir. hele bir de sırtı dönük duvar görevini kusursuz gören semih'in varlığı kesinlikle tabelaya yansır.

buna mukabil, maça hızlı baslayacak galatasaray, pres gücünü etkin kullanabilirse, erken bir golle öne geçip, fenerbahçe'nin muhtemel bütün planlarını çöpe atabilir. farklı bile kazanabilir.


fenerbahçe adına bu maçta en büyük tehlike rakibin presine mukavemeti olmaması. ayrıca özel ruh hali. iddianame, mahkeme filan derken sahada itici bir etken olabilen bu sevimsiz durum, takımı çok dağınık bir hale de sokabilir. özellikle başı dertteyse, mesela gerideyse..

galatasaray adına ise en büyük tehlike öfke kontrolü. fatih terim'in maç öncesi meşhur konuşmasıyla ilk dakikalarda takım istediğini yapamazsa, kazım kazım, felipe melo gibi isimler kart görebilir. hatta erken alacakları sarı kartlar ort saha mücadelesinde takımı eksik bırakabilir. bunun yanı sıra fatih terim'in kendine has inadıyla ilk 11'de beklenmeyen bir oyuncu tercihi (mesela sercan yıldırım ya da ceyhun gülselam) beklenmeyen sorunlara sebebiyet verebilir.

bu yüzeysel senaryoların dışında orta saha mücadelesinin ön planda olduğu ve pozisyon yönünden kısır geçmeye aday bir derbi olacağı da söylenebilir. bu durum ise en çok selçuk şahin'e yarar sanırım. uzaktan muslera'yı avlayacağı bir gol toplu intiharlara sebebiyet verebilir.

deplasman seyircisinden yoksun oynanacak bu büyük derbinin bir diğer belirleyeni de taraftar olabilir. kurmaya niyetlenecekleri korkunç baskı fenerbahçe takımını motive edebilir. hatta sahaya atılması muhtemel maddeler, ya da hassas durumlarla ilgili yapılacak tezahüratlar konuk takımı kırmızı kartla da baş başa bırakabilir, olağandışı goller bulmasını da sağlayabilir..

son yılların en ilginç derbisi olacağı kesin. ama bu ilginçlik tabelaya yansıyacak mı, 4-3, 2-5 filan gibi sansasyonel skorlarla bitecek mi, bekleyip göreceğiz.. dilerim olaysız ve futbolun konuştuğu bir derbi olur..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder